понеділок, 15 травня 2017 р.

Мужність і відвага крізь покоління

Все далі і далі від нас відходять в історію події Другої світової війни.
Ми всі знаємо, що вона була страшною і кривавою, що загинули на ній мільйони людей, які просто хотіли жити.
Війна, що прийшла на українську землю увірвалася до кожної сім'ї, перетворила у руїни тисячі міст і сіл. Проте наш народ героїчно боровся за свободу і переміг.
Серед тисяч солдатських автографів на стінах рейхстагу чимало українських імен, у тому числі і наших земляків. Про цю історичну подію наголосила завідувач шкільного бібліотечно-інформаційного центру Ревуцька Н.І при проведенні масового заходу - віночок спогадів «Пам'ять народу не згасне». Вона розповіла про Володимира Зіновійовича Шептуна, який був до війни директором школи у Горностаївці. Він героїчно воював, дійшов до Берліна, поставив свій автограф перемоги на стіні рейхстагу і повернувся назад на рідну землю, у Горностаївку, до школи. Він повернувся до своєї улюбленої справи, він знову вчив дітей жити у мирі і злагоді, бути чесними і справедливими.Уч.
У шкільному бібліотечно-інформаційному центрі до Дня пам'яті і примирення та до Дня Перемоги над нацизмом у Європі було проведено низку масових заходів. Організовано інформаційну експозицію «Мужність і відвага крізь покоління» і тематичну полицю «Відлуння героїчних днів» для учнів 5-х – 11-х класів.
Для учнів 4-Б, 4-В, 6-Б класів було проведено віночок спогадів «Пам'ять народу не згасне» та стрічку новин «Ніколи знову» (спільно з Херсонською обласною бібліотекою для дітей).
Діти вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у Другій світовій війні.

Наш земний уклін ветеранам війни. Їх ратний подвиг – це високий приклад для наслідування нашій молоді. Наш обов’язок – бути гідними їх життєвого подвигу, утверджуючи мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар