понеділок, 13 листопада 2017 р.

Фахове навчання шкільних бібліотекарів


   10 листопада 2017 року наш шкільний бібліотечно-інформаційний центр приймав шкільних бібліотекарів навчальних закладів м. Херсона та Херсонської області - слухачів курсів підвищення кваліфікації КВНЗ «Херсонської академії неперервної освіти».
   На базі Лабораторії перспективного досвіду з організації фондів шкільних бібліотек, яка функціонує у НВК № 51 вже понад 10 років, систематично проводяться методичні заходи для фахівців. Тож і цього разу було проведено змістовну консультацію на тему «Організація фондів шкільної бібліотеки: нормативно-інструктивні вимоги».
   Завідуюча шкільною бібліотекою Ревуцька Н.І. спочатку показала слухачам презентацію, розповівши про шлях створення і розвиток бібліотечно-інформаційного центру у НВК № 51, ознайомила з інноваційними формами роботи бібліотечного центру та використанням ІКТ, функціонуванням «Шкільної електронної бібліотеки» для оперативного і повного виконання всіх інформаційних запитів учнів і педагогів  навчального закладу.
   А потім провела консультацію з питань обліку та збереження бібліотечного фонду. Дуже детально було розглянуто питання ведення основної бібліотечної документації згідно нормативних інструкцій. Особливу увагу було приділено питанням обліку, використанню та збереженню фонду підручників. З боку шкільних бібліотекарів було задано багато фахових питань, але на всі запити їм було надано професійну відповідь з практичним показом ведення облікової документації.
   Бібліотекарі навчальних закладів на чолі з Колесник Іриною Миколаївною - куратором курсів підвищення кваліфікації шкільних бібліотекарів КВНЗ «Херсонської академії неперервної освіти» були задоволені заходом та побажали плідної праці та подальших творчих знахідок для удосконалення роботи бібліотечно-інформаційного центру.




Немає коментарів:

Дописати коментар