понеділок, 22 січня 2018 р.

День Соборності України


Щороку 22 січня наша країна відзначає державне свято – День Соборності України з нагоди проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
До відзначення цієї визначної знакової дати у житті українського народу у нашому шкільному бібліотечно-інформаційному центрі було організовано історично-ілюстративну виставку «Рідна наша Україно, ти одна у нас!». Завідуючою бібліотечно-інформаційним центром Ревуцькою Н.І. було проведено інформхвилинки для школярів про найважливі історичні події, які супроводжували цей історичний акт.
    Соборність українських земель має глибоке історичне коріння. Ідея соборності бере свій початок від об’єднання земель навколо князівського престолу в Києві. Упродовж століть землі України були розрізнені, належали до різних держав. Тож споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.
    У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Акт Соборності став логічним завершенням довготривалого національно-визвольного руху, а також об'єднанням території його споконвічного проживання в межах єдиної української держави. 
    Важкий шлях пройшла Україна, щоб здобути незалежність і соборність своїх земель. Соборна Україна нині незалежна, Але й сьогодні Україна переживає тяжкі часи. Часи, коли наші співвітчизники захищають на Сході свою країну від ворога. І ми вдячні їм за цей патріотичний подвиг. І ми віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.
    День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимемося ми і пишатимуться наші нащадки.



Немає коментарів:

Дописати коментар