пʼятницю, 16 березня 2018 р.

Велич Тарасового слова


Гуманізм творчості Тараса Григоровича Шевченка, щире його людинолюбство найповніше виявлялося саме в ставленні до дітей. Найласкавіші слова, найніжніші порухи серця поет адресував саме їм. Свого часу він казав: « Я так люблю дітей, що не надивився б на справжній відбиток ангела». І далі продовжував: «Мене діти люблять, а кого діти люблять, той ще не зовсім поганий чоловік». Діти віддавали йому свою любов, а він все робив для того, щоб доля українських дітей була щасливою. Так, піклуючись про народну освіту, він в останні роки свого життя видав для дітей «Буквар» з надією на відродження української школи.








 У шкільному бібліотечно-інформаційному центрі вшанувати великого митця українського слова прийшли учні 2-А, 2-Б, 2-В, 3-А, 3-Б, 3-В, 4-А, 4-Б, 4-В класів. Протягом тижня для них було проведено літературне свято «Велич Тарасового слова». Вони з задоволенням читали напам'ять вірші великого Кобзаря, дивилися відеофільми про дитячі роки та роки змужніння Тараса Шевченка, уважно слухали поезію українського митця у виконанні ведучих артистів різних театрів. Учні 3-В класу навіть намалювали різнобарвні малюнки до віршів Т.Г.Шевченка, які їм дуже сподобалися.
Учні відкрили для себе багато нового і цікавого з життя великого українського поета і художника. Хай же вони назавжди збережуть у своєму серці щире тепло, любов, глибоке розуміння їх дитячих душ, поривань, які проходять через усі твори Тараса Григоровича Шевченка, освітлюючи їм дорогу до щастя і добра.

Немає коментарів:

Дописати коментар