суботу, 13 жовтня 2018 р.

Святкуємо разом

Шкільний бібліотечно-інформаційний центр заздалегідь підготувався до святкування одних із головних державних свят нашої країни – Дня захисника України і Дня українського козацтва.
  Було організовано наступні книжково-інформаційні виставки-експозиції та тематичні полиці: «Мужність і відданість захисників України», «Збережемо пам’ять про подвиг», «Козацька слава житиме в віках», «Шляхами козацької слави».
  Масові заходи було заплановано таким чином, щоб дати якомога більше інформації значній кількості учнів.
  Тож протягом тижня учні нашого навчального закладу активно відвідували шкільну бібліотеку. Для них було проведено низку масових заходів про сучасних захисників кордонів нашої держави та українське козацтво, які захищали у давнину від ворогів український народ.
  Для учнів 4-Б класу було проведено історичний екскурс в минуле - «Ми роду козацького діти». Школярі 5-А класу з задоволенням приймали участь у вікторині «Про козацький славний рід». Дітям було попередньо продемонстровано відеофільм на цю тему, а потім для закріплення знань вони відповідали на запитання вікторини.
  Учні 6-А, 6-Б, 6-В класів завзято приймали участь у краєзнавчій грі «Козацькими стежками Херсонщини». Крім того, для учнів 6-В класу вчитель історії Білянська Ю.М. провела історичний екскурс «Славні сини українського козацтва».
  Школярі  7-А, 7-Б класі з зацікавленістю мандрували по історичним пам’ятним місцям рідного краю у краєзнавчій грі «Херсонські ерудит-мандри».
  Учням 8-А, 8-Б класів було показано відеофільми про козаків і сучасних захисників України, тема яких була спрямована на виховання молоді в дусі військових традицій українського народу, а підсумком було обговорення морально-духовних цінностей захисників нашої держави.

  Яскраві враження залишилися у дітей після масових заходів, які  було проведено у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі з метою шанобливого ставлення до героїчної історії країни та формування активної громадянської позиції у школярів.

Немає коментарів:

Дописати коментар