четвер, 17 жовтня 2019 р.

Лине козацька слава з далеких віків


У шкільному бібліотечно-інформаційному центрі до Дня українського козацтва було проведено кілька цікавих пізнавальних заходів: організовано літературну виставку «Шляхами козацької слави», тематичну полицю «Народна пам'ять про козацтво». На них було представлено історичні, художні, краєзнавчі книги, статті з газет. Діти із задоволенням знайомились з унікальною інформацією про козацький рух в Україні та на Херсонщині зокрема.
       Щоб підвищити інтерес підлітків до читання історичних книг, у яких звеличується відвага і сила наших мужніх воїнів-козаків, для учнів 6-А та 6-Б класів було проведено історичний екскурс «Козацькими шляхами Херсонщини». Дітям розповіли про Олешківську та Кам'янську Січі, про кошового атамана Костя Гордієнка.
       Крім того, для учнів 8-Б класу провели історичну гру-мандрівку «Лине козацька слава з далеких віків» провідні спеціалісти дитячої бібліотеки № 17. Учням розповіли багато цікавих фактів з життя та побуту козаків, а також було запропоновано взяти участь в іграх та відповісти на запитання вікторини.

                              



 



       Це була чудова нагода народу, традиції та звичаї козацького війська. Позитивні враження залишилися у дітей після цих заходів, які  було проведено у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі до цієї святкової дати.

Немає коментарів:

Дописати коментар