пʼятницю, 8 листопада 2019 р.

Бібліотека Нової української школи

   У всіх бібліотеках навчальних закладів нашої країни з 1 по 31 жовтня проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».
   А розпочався він у нашому навчальному закладі  30 вересня – саме у Всеукраїнський день бібліотек. Та найголовніше те, що у цей день було урочисто проведено захід для учнів 1-х класів – «Посвята в читачі». Для них було продемонстровано сучасний бібліотечний медіаурок «Бібліотека - дім твоїх друзів», де вони в ігровій формі знайомились з правилами поведінки в бібліотеці, користування її книжковим фондом, різноманітністю книг у нашій бібліотеці, а потім із задоволенням  розгадували загадки.
   А допомагали шкільному бібліотекарю, у цей насичений подіями день, учасники дублер-шоу "Бібліотекар на годину". Школярі як справжні бібліотекарі, обслуговували читачів, допомагали в пошуку потрібних книг. Юні помічники успішно впоралися з бібліотечними «фаховими обов’язками», віднеслися до роботи з відповідальністю та натхненням.
   Шкільна бібліотека є однією з ланок Нової української школи у формуванні творчого потенціалу учнів, найповнішого розкриття їх здібностей і нахилів. Залучаючи дітей до читання, шкільна бібліотека не тільки відкриває шляхи до важливих джерел інформації, але й робить значно важливішу справу – сприяє творчій самореалізації особистості.
Впродовж Місячника у бібліотеці було організовано тематичні книжково-ілюстративні виставки-огляди, присвячені основним ідеям розвитку Нової української школи, проведено бібліотечні медіа-уроки, квести, ерудит-турніри, ігри-подорожі, історичні екскурси, конкурси малюнків тощо. Відрадно, що заходи цього року відрізнялися дуже широким спектром дії.
Слід відзначити, що основна мета Місячника – розвиток особистості, здатної самостійно і вільно мислити й діяти в умовах інформаційного суспільства була досягнута. Під час проведення Місячника ще раз було підтверджено, що навколо шкільної бібліотеки об'єднуються діти, вчителі й батьки, зацікавлені в активізації дитячого читання.
   7 листопада 2019 року бібліотекарі закладів загальної середньої освіти завітали до Херсонської гімназії № 6, щоб узяти участь у "естафеті успіху" з нагоди завершення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек. Завідувачі шкільних бібліотек розповідали про свої досягнення та передавали  досвід іншим бібліотекарям міста. Вони продемонстрували творчий підхід до роботи, уміння налагодити співпрацю з педагогічним колективом, батьківською громадою і зацікавити школярів.






 Бібліотекарі своєю щоденною діяльністю довели, що місія шкільної бібліотеки у становленні Нової української школи дійсно значна. Забезпечуючи вільний доступ до інформаційних і культурних джерел, шкільні бібліотекарі допомагають гуманізації суспільства та збільшують можливості самореалізації особистості, здатної ефективно працювати й навчатись протягом життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар