четвер, 23 січня 2020 р.

Відзначаємо День Соборності України

   Починаючи з 1999 року, щороку 22 січня наша країна відзначає велике державне свято – День Соборності України.
   День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. «Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України», - ці слова Акта Злуки двох українських республік (Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки) в одну самостійну соборну Українську державу прозвучали 101 рік тому назад. Ця подія історично-визначальна, незабутня для всіх українців. Здійснилася віковічна мрія українського народу - возз'єднатися на своїй землі в єдиній Українській державі.
До відзначення цієї знакової дати у житті українського народу у нашому бібліотечно-інформаційному центрі було організовано літературну експозицію «Єдність української нації».
Для учнів 7Б, 8Б класів було проведено історичний екскурс «Славна історія великого народу». А для учнів 4Б, 4В класів було проведено захід «День Соборності України».
Учні 9А класу прослухали інформацію, яку докладно доповіла вчитель історії Білянська Ю.М.
Школярам було продемонстровано відеофільми з кадрами історичної хроніки. Діти зацікавлено слухали про минуле українського народу, його вічне прагнення до свободи і боротьбу за незалежність українських земель.
   День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель та єдності дій для життя у багатій та вільній Україні.







Немає коментарів:

Дописати коментар