пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Єднаймо душі словом рідним!

Міжнародний день рідної мови в Україні відзначають, починаючи з 21 лютого 2000 року.
Мова рідного народу оточує нас, живе з нами всюди і завжди. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову, як це робили наші славні предки – це обов’язок кожного сучасного українця.
   До святкування Міжнародного дня рідної мови завідуючою бібліотечно-інформаційним центром Ревуцькою Н.І. було організовано тематичну полицю «Найбільший скарб – це наша рідна мова».
   У цей день разом з вчителями української мови і літератури Свистун Ю.Ю., Соколовою Ю.О., Оганесян А.В. для учнів 6-А, 8-А, 8-Б класів було проведено наступні масові заходи: літературні передзвони «Розумій мову серцем!», мовні експрес-вікторини «Відчуй аромат слів» та «Мови рідної слово!». Діти охоче брали участь у вікторинах на знання української мови. Вони також збагатили свої знання цікавими фактами з розвитку української мови, подивившись відеоролики про шлях становлення рідної мови.
   Володіння рідною мовою є важливою ознакою культурної, освіченої людини, її духовного розвитку. Любімо нашу рідну мову, збагачуймо та примножуймо її красу!






Немає коментарів:

Дописати коментар