суботу, 14 квітня 2018 р.

Україна і космос


   Україна — визнана у світі космічна держава. Вона належить до числа провідних країн на ринку космічних послуг і технологій.
   До Всесвітнього дня авіації і космонавтики у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі було організовано книжково-інформаційну виставку «Україна і космос», тематичну полицю «Космічні досягнення України» та проведено низку масових заходів для учнів 2-Б, 3-В, 4-А, 4-Б, 4-В, 6-Б класів. Школярам було проведено огляд літератури з теми космічних досягнень людства та продемонстровано відеофільм про розвиток космонавтики і внесок нашої країни у цю передову галузь.
   Ця тема найбільш запитувана у бібліотеці дітьми. Вони постійно цікавляться темою космічних досліджень та читають науково-пізнавальні книги, енциклопедії та статті з журналів.
   Школярі узнали, що великий внесок в освоєння космічного простору зробили такі видатні вчені-українці, як Ю. Кондратюк, С. Корольов, М. Янгель, В. Глушко.
   А першим астронавтом незалежної України, який побував у космосі, став Леонід Каденюк. Він здійснив свій політ 19 листопада 1997 року, у складі міжнародного екіпажу на американському космічному кораблі «Columbia». Пізніше він скаже: «Я був першим, хто полетів у космос із українським прапором і виконав завдання українського уряду. У 1997 році вперше український гімн пролунав у відкритому космосі».
   Українцям є, чим пишатися. Україна – космічна держава, з багатим минулим та впевненим потенціалом на майбутнє





Немає коментарів:

Дописати коментар