пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Відродження природи у Чорнобильському заповіднику


   До Дня пам'яті героїв-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи у шкільному бібліотечно-інформаційному центрі було організовано інформаційну експозицію  «Чорнобиль: реалії життя».
   У день 32-ї роковини трагедії на Чорнобильській АЕС для учнів 2-Б, 5-А, 5-Б, 5-В класів було проведено масовий захід «Чорнобиль людство не забуде» з показом відеофільму «Відродження природи у Чорнобильському заповіднику».
   Діти одержали додаткову інформацію про те, що з 2017 року на території відчуження діє Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник. Сьогодні у заповіднику живе близько 400 видів тварин, птахів та риб. 60 видів із них – занесені до Червоної книги України. Те ж із флорою: з 1200 видів, знайдених на території зони, 20 – рідкісні. Науковці радіють відновленню популяції унікальних для українських територій бурих ведмедів, а також лосів, вовків, рисей, оленів і, як не дивно, коней Пржевальського, завезених сюди ще в 90-их роках. Тут почали з’являтись рідкісні чорні лелеки та нетипові для цих країв - єнотовидні собаки.
Чорнобильські тварини нічим не відрізняються від звичайних, хіба що менш полохливі, бо їм не доводилось зустрічатися з людиною.





Немає коментарів:

Дописати коментар