четвер, 26 березня 2020 р.

Літературні зустрічі з дитячими письменниками


Шкільний бібліотечно-інформаційний центр починає цикл літературних зустрічей про життєвий та творчий шлях сучасних українських письменників, які пишуть для дітей.
І сьогодні до вашої уваги пропонується ознайомлення з життям та творчістю сучасної української письменниці – Мензатюк Зірки Захаріївни.
ЇЇ твори вивчаються у шкільній програмі навчальних закладів нашої країни.
У неї є навіть казки про мову, які вона спеціально писала для дітей, батьків, вчителів на допомогу вивчення рідної мови.
Талант письменниці-казкарки є багатогранним та яскравим. Для молодого покоління вона є втіленням української душі, національної честі й гідності.
 ЇЇ твори чисті та прозорі, як джерельна вода. Вони підкуповують не тільки точністю зображення чи влучністю думки, а й душевністю та приязню до всього сущого.
Віра в людей у Зірки Мензатюк безмежна. Люди для неї є носіями добра і світла. Вона не спроможна думати про них погано навіть тоді, коли хтось із них повівся не досить гарно.
Особливо яскраво ця риса проступає у творі «Таємниця козацької шаблі». Письменниця навіть припустити не може, щоб головними носіями лиха виступали люди, а тому всі гріхи переносяться на пронозистих чортів.

Як людина і митець, вона вважає, що найкраща зброя у боротьбі з ворогом — шабля і слово. Це так. Але на шаблю завжди знайдеться супротивна шабля, а на слово — супротивне слово. А от проти доброти і душевного світла, які щедро струменять зі сторінок цього чудового твору, ніякі пітьма та лихо встояти не можуть!
Ця пригодницька повість Зірки Мензатюк рекомендується для читання у шкільній програмі з української літератури учнями п`ятих класів. Сторінки твору наповнені шаленими перегонами, небезпечними, сповненими містики і захвату мандрівками замками України у пошуках козацької шаблі.
До уваги дітей та батьків пропонується також аудіокнига Зірки Мензатюк «Таємниця козацької шаблі» https://www.youtube.com/watch?v=uasGrKIEuyw
        Про життєвий та творчий шлях сучасної української письменниці Зірки Мензатюк ви можете прочитати на сторінках Вікіпедії https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B0%D1%82%D1%8E%D0%BA_%D0%97%D1%96%D1%80%D0%BA%D0%B0_%D0%97%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%96%D1%97%D0%B2%D0%BD%D0%B0


Немає коментарів:

Дописати коментар