пʼятницю, 25 березня 2022 р.

Чарівні істоти Дари Корній: зустріч перша

Шкільний бібліотечно-інформаційний центр продовжує знайомство наших читачів з українськими сучасними письменниками, які пишуть свої твори у стилі «фентезі». А першою ластівкою сучасного українського підлітково-молодіжного фентезі стала Дара Корній.
Дара Корній - сучасна письменниця, журналістка, волонтерка, яка пише і для дітей, і для дорослих. Мирослава Іванівна Замойська — так називають Дару Корній вдома або ж у Львівській академії мистецтв, де вона викладає. Робота зі студентами надихає і допомагає їй шукати нові ідеї для творів. Більш детально ознайомитись із творчістю Дари Корній ви зможете за цим посиланням: https://uk.wikipedia.org/wiki/ ЇЇ першою книгою стала повість «Гонихмарник». Авторка написала роман наперекір доньці, яка на той момент була фанаткою “Сутінок” Стефані Майєр. «Моя донька зачитувалась вампірськими сагами Майєр і щоразу із запалом переказувала мені їх сюжети, — зізнається Дара Корній в одному з інтерв’ю. — Мене злило те, що українські підлітки захоплюються чужинською міфологією, не здогадуючись навіть, наскільки потужним є пласт рідної української міфології. Гонихмарником прагнула довести, що рідна міфологія нічим не гірша, а навіть краща». “Гонихмарник” — це дуже світла книжка і прекрасний приклад українського міфологічного і романтичного фентезі. За вмовляннями друзів авторка надіслала її на “Коронацію слова” й отримала третю премію у 2010 році.
Роман оповідає про зеленоволосу студентку-художницю Аліну та гонихмарника Сашка. Гонихмарник, або градобур — це людина, яка має дві душі, одну свою, а іншу - демона, що вміє керувати дощем. Хлопець посперечався з другом, що зможе закохати в себе будь-яку дівчину, залишаючись до неї байдужим, і вибір “перевірити” теорію впав на Аліну. Однак самовпевнений красень не передбачав, що дівчина має дуже сильну волю і походить з родини знахарок. Та й Аліна не думала, що її залицяльник — дводушник. Роман сколихнув читацький простір і читачі з нетерпінням очікували нові книги Дари Корній.

Немає коментарів:

Дописати коментар