понеділок, 28 березня 2022 р.

Чарівні істоти Дари Корній: зустріч друга

Шкільний бібліотечно-інформаційний центр продовжує знайомство наших читачів з українськими сучасними письменниками, які пишуть свої твори у стилі «фентезі». Дара Корній – письменниця сучасного українського підлітково-молодіжного фентезі. До речі, премія «Коронація слова» започаткувала нову номінацію «Сучасне українське фентезі» саме завдяки Дарі Корній.
І з цього часу Дара Корній стала активно писати і друкувати свої талановиті книги. А донька стала першим читачем і критиком нових захоплюючих творів. «Моя донька й досі — мій перший читач та критик, – ділиться Дара Корній з журналістами. - Радить, заперечує, погоджується, ніколи не сварить. Інколи доводиться змінювати і характери, і життя героїв. Бо коли тобі авторитетно заявляють, що «сучасна молодь так не розмовляє і геть по-іншому поводиться в певних життєвих ситуаціях», доводиться погоджуватися». З деякими творами Дари Корній пропонуємо вас ознайомитись і сподіваємось, що вони вас зацікавлять і ви одержите радість від зустрічі з неординарними героями книг талановитої сучасної української письменниці.
Книга «Сузір'я Дів» користується великою популярністю у підлітків. Є таке сузір’я, в якому кожна жінка від народження має свою зорю. Є така й у Василини — представниці давнього шляхетного роду Коморовських. Мабуть, ця зоря й оберігає дівчину в складні моменти. А може, її захист — то старовинний оберіг, подарований бабусею Терезою? Чи то сама бабуся, яка душею-зіркою-птахою прилинула до онучки, щоб уберегти її від чогось лихого? «Сузір’я Дів» — то плетиво жіночих доль, пов’язаних давнім амулетом і родинною історією, яка рясно скроплена моторошними таємницями, підступними зрадами, безоглядною самопожертвою, справжнім коханням, що густим шлейфом тягнеться за Василиною від XVІІІ століття і до наших днів.
Книга «Місяцівна» неодмінно захопить вас своїм незвичним сюжетом. Терезу кличуть Місяцівною за незвичну зовнішність, бо таких, як вона, — альбіносів — називають людьми Місяця. Мама Василина, прагнучи врятувати її після автомобільної аварії, передає старовинний оберіг — лунницю, що багато століть супроводжує жінок із давнього шляхетного роду Коморовських. Однак після цього життя Терези кардинально змінюється: з настанням повного місяця щось лихе наче вселяється в дівчину. Щоб здолати зло, Терезі доводиться розплутувати вузлики страшних родинних таємниць: зазирнути в очі власному майбуттю, повернути на місце чорне серце темного янгола та знайти своє призначення там, де гори підпирають небо. Бажаємо вам приємного читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар