понеділок, 4 травня 2020 р.

«Марічка і Червоний Король»: чудернацький світ Марини Рибалко

Шкільний бібліотечно-інформаційний центр продовжує знайомство наших читачів з українськими сучасними письменниками, які пишуть свої твори у стилі «фентезі».
Трилогія «Марічка і Червоний Король», яку написала українська сучасна письменниця Марина Рибалко, своїм неймовірним фантастичним світом чимось споріднена з «Хроніками Нарнії» К. Льюїса та «Гаррі Поттером» Джоани Роулінг.

   «Книжка «Марічка і Червоний Король» почалася з мрій, - розповідала Марина Рибалко в одному із інтер’ю. - Коли я була маленькою, то уявляла себе такою, як Марічка – рудою допитливою дівчинкою. А коли мені виповнилося двадцять, я згадала про свої дитячі мрії і почала писати книжку про маленьку дівчинку, що потрапляє у неймовірний фантазійний світ. Марічка й не підозрює, що зі світу фантазії буде непросто вибратися, і що на неї чекає небезпека. Зате у дівчинки є хоробрі друзі, які готові пройти чимало випробувань, щоб допомогти Марічці. Наприклад, одного хлопчика у книзі перетворили на кота».
   У першій книжці «Марічка і Червоний Король. Подорож туди, де сніг» розповідається про семирічну дівчинку, яка так легковажно пішла за незнайомцем у червоному й опинилася у чарівному світі. Письменниця нам ніби підказує, щоб бути обережнішими зі своїми бажаннями! Адже коли дуже захотіти, то можна потрапити поза межі Реальності! А там поруч зі звичайними людьми живуть дракони, розбійники, королі природних стихій, котрим притаманні людські почуття. А повернення можливе тільки тоді, коли сила дружби здолає всі випробування і з’єднає в єдине ціле амулет «Скіфське сонце».
   За сюжетом твору, фантастичним світом заволодів Таємничий імператор і ніхто не знає, хто він, але поліція полює на тих, хто не хоче підкоритися його владі. Марічці доведеться розгадати загадку Імператора і побороти його владу. 
   Головна героїня росте з кожною новою історією. Ось і у другій книжці трилогії Марини Рибалко «Марічка і Червоний король. Місто непокірних» розповідається про те, як Марічка та її друзі знову потрапляють до світу Червоного Короля. Але тепер тут панує таємничий тиран Імператор. Він контролює майже цілий світ. Тільки Зелене Королівство відгородилося від нової цивілізації. Але син Зеленого Короля Перелесник приєднується до бунтівників, які прагнуть скинути владу Імператора. Чи зможе Марічка з друзями допомогти бунтівникам – про це ви дізнаєтесь, прочитавши цю неймовірно цікаву історію.
У третій і заключній частині пригод Марічки у Червоному Королівстві, яка називається «Марічка і Червоний король. Останній Перелесник» - перед нами вже доросла дівчина. Та минуле не полишає її. Й однієї ночі до неї приходить Перелесник, щоб забрати Діву Вогню до свого королівства. Червоному Королівству загрожує екологічна небезпека – погодні стихії вийшли з-під контролю, й без Марічки Перелесникові не впоратися. Однак чи лише за допомогою звертається він до неї чи між ними може спалахнути щось більше? На тлі чарівного світу, куди потрапляють наші герої, авторка торкається одвічних питань: як впоратися із сумнівами, що закрадаються в серце у найвідповідальнішу мить, як зробити саме той вибір і не втратити при цьому себе?
   Це історія - про дружбу і випробування, про кохання і про важливі рішення у нашому житті.
Це історія, яка з перших сторінок огортає нас атмосферою старої доброї казки, в якій хочеться залишитися назавжди.
Шкільний бібліотечно-інформаційний центр пропонує вам вирушити в мандрівку сторінками цієї фантастично яскравої книжки і відшукати в ній чарівний куточок мрій для своєї душі!
Рибалко Марина Владиславівна. Біографія.Вікіпедія:

Немає коментарів:

Дописати коментар