четвер, 7 травня 2020 р.

Яскраве «фентезі» Марини і Сергія Дяченків


Популярність жанру «фентезі» у світі зростає з кожним роком все більше і більше.
Особливо це стало актуальним після буму “Гаррі Поттера”, який спричинив природній інтерес до творів подібного роду в українських читачів. Тема Хлопчика, що Вижив, пролунала у всьому світі, в тому числі і в Україні. Українські читачі люблять хороше фентезі та хочуть читати своїх авторів.
Українські видавництва активно друкують книги серій фантастики таких письменників як Марина та Сергій Дяченки, Олег та Валентин Авраменки, Генрі Лайон Олді, Андрій Валентинов, Володимир Арєнєв. Більшість із цих авторів писали російською, а потім перекладали свої твори українською і видавали їх на Батьківщині.
У 2005 році українське фентезі здобуває всесвітнє визнання: подружжя Дяченків стають найкращими письменниками-фантастами Європи. Загалом Україна чотири рази вигравала “Єврокон”: у 1994 році - Борис Штерн, у 2005 - Марина та Сергій Дяченки, у 2006 - Генрі Лайон Олді, у 2013 - Андрій Валентинов.
Шкільний бібліотечно-інформаційний центр пропонує вам ознайомить сьогодні з творчістю Марини та Сергія Дяченків — українських сучасних письменників, що працюють у жанрі фантастичної літератури. https://uk.wikipedia.org/wiki/
Марина та Сергій Дяченки — це не просто сімейний і письменницький дует, це особливе явище в сучасному світі фантастики й фентезі. У літературу вони прийшли з 1994 року і зараз загальний тираж їх книг перевищує мільйон. Автори понад 80 повістей та 25 романів, свій жанр вони визначають як «магічний реалізм».
У новій серії «Світи Марини та Сергія Дяченків», започаткованій видавництвом «Фоліо» у 2017 році, будуть опубліковані майже всі твори письменників (понад 26 томів), перекладені українською мовою і чудово проілюстровані.
Більшість творів призначена для молоді і дорослих, але є деякі, що розраховані на дитячу аудиторію.
Чотири книжки - «Дивовижні пригоди звичайних речей», «Добрі пригоди пречудових створінь», «Мишачі та мушачі, а також курячі природи», «Приголомшливі пригоди просто поруч», - призначені для зовсім маленьких читачів. Це збірки коротеньких казок про звичайні предмети та явища, що оточують нас кожного дня. Марина та Сергій вигадували їх для своєї доньки Стаськи, коли вона була маленька.
"Замовник багатьох наших дитячих книжок — це наша донька Стаська. Вона — неприхований рекетир. Із дворічного віку їй потрібно було щовечора розповідати нову казку. І не можна було повторюватися. Так народилося багато нових текстів, - згадуютьМарина та Сергій Дяченки.
Пропонуємо вам ознайомитись з пригодами двох братів з книги «Летючий капелюх»: «Два братики — Гордійчик та Андрійчик їдуть на літній відпочинок до свого дідуся. Одного дня вони разом з дідусем, песиком Хвостиком та козою Ізабеллою вирушають до річки, але несподівано для себе опиняються на Летючому Капелюсі, тобто на НЛО. Але, на щастя, у хлопчиків є тато — військовий льотчик, мама — інтернет-оператор, і... мобільчик...»
Буктрейлер на книгу «Летучий капелюх» https://www.youtube.com/watch?v=hk0EawE8WcU&list=PLrf7GrvrrJR68iouK0r1ncL3Z5h1lAJTr&index=2
Донька Стаська виростала і письменники перейшли на іншу вікову категорію. Вони зізнаються, що продовжують писати історії вже для підлітків. Так була написана книга «Пригоди Марійки Михайлової», де героїні вже 13 років,  «це ніби історії „на виріст” для неї».
Шкільний бібліотечно-інформаційний центр пропонує вам, нашим любим читачам, прочитати ці книжки онлайн:
«Ключ від Королівства» Книга 1: «Потрапити до Королівства легко. Піти мандрувати дорогами, захищаючи себе й супутників від небезпек, — просто. Повернутися додому — лише один крок.
Часом лише один крок відокремлює зраду від помилки, вірність від боягузтва, стриманість від байдужості, а сумнів від заздрості. Один крок до трону.
Який крок зробиш ти?» https://javalibre.com.ua/java-book/book/2925136
«Королівська обіцянка» Книга 2: «Така собі пересічна справа: п’ятьом принцесам знайти п’ять принців. Хіба що одна дещиця: Королівство — це новий світ у безмірі невідомого, і тут немає чужоземних принців. Просто немає. Отже, виконати королівську обіцянку неможливо, а не виконати її — втратити Королівство. Чим і ким пожертвує маг дороги заради виконання королівської обіцянки? Чим і ким пожертвує король Оберон — і заради чого, власне, ця жертва? Чим і ким можеш пожертвувати ти?» https://javalibre.com.ua/java-book/book/2925137
 «Зло не має влади» Книга 3: «І магічні формули, і маги-королі, і навіть вірні друзі часом виявляються безсилими — ні, не перед жорстокими чарами, а перед звичайною буденністю й забуттям. І тоді приходить Сарана — жахлива стонога і сторука навала змітає й витоптує все на своєму шляху, і не має від неї порятунку, і ніщо її не зупинить... Королівство, котре забуло свого короля, приречене на загибель і запустіння. «Зло не має влади» — лише слова...Ти теж так вважаєш?» https://javalibre.com.ua/java-book/book/2925138
Читати інші книги онлайн відомих письменників Марини та Сергія Дяченків ви зможете за цим посиланням: https://javalibre.com.ua/java-book



Немає коментарів:

Дописати коментар