середу, 6 травня 2020 р.

Чарівні істоти Дари Корній: зустріч друга


Шкільний бібліотечно-інформаційний центр продовжує знайомство наших читачів з талановитою українською сучасною письменницею Дарою Корній, яка пише свої твори у стилі підлітково-молодіжного «фентезі».
 З деякими творами Дари Корній ми вас уже ознайомили і сподіваємось, що вони зацікавили вас своїм незвичним сюжетом та неординарними персонажами.
І якщо вам захочеться продовжити знайомство з цим неймовірним світом фантазії Дари Корній, то рекомендуємо вам почитати книги з багатосерійного циклу “Зворотний бік світів”.
Це міфологічне фентезі про безсмертних слов’янських богів, дія відбувається у сучасному часі, а головна героїня Мальва стартує з першої книги як випускниця львівської школи.
 Автор працювала над книгою дев’ять місяців, бо піднімала історичну літературу, занурювалася у світ слов’янської міфології. А початок книги їй приснився. «За мною ходило ім’я Мальва, — розповідала на одній із зустрічей з читачами Дара Корній. — Я познайомилася з дівчинкою, яка страшенно не любить свого імені Мальва. Моя донька склала словник молодіжного сленгу, бо я не знала, як розмовляє нині молодь. Дівчина Мальва не йшла мені з голови. Коли я втомлена лягла спати, якась сила о третій ранку піднімає мене з ліжка, і я розумію, що повинна щось написати. Писала півгодини і знову лягла спати…». Наступного дня Дара забула, що писала і, коли ввечері відкрила комп’ютер, побачила лист Птахи Стрибогу, яким починається роман «Зворотний бік світла».
   Письменниця зізналася, що писала роман з просвітницькою метою, щоб молодь знала і вивчала нашу українську історію, культуру і міфологію. Це все нікуди не поділося, воно живе в наших традиціях, обрядах народних свят, віруваннях. «Якщо люди, прочитавши мою книгу, почнуть цікавитися нашою міфологією, буду вважати, що якусь місію виконала, — сказала журналістам Дара Корній. — Існує таке поняття, як генетична пам’ять. Вона в мені є, як і в кожному з нас, і час від часу відкриває мені свої «файли». Звідси я й беру натхнення. А межа між реальністю, снами й іншими паралельними світами доволі хитка — це уже й наука доводить…»
У першій книзі «Зворотний бік світла» розповідається про сімнадцятирічну школярку Мальву Задорожню, яка одного дня дізнається про те, хто вона є насправді, і переноситься в світ безсмертних прадавніх богів.
  
Усе на світі має свій зворотний бік, свою протилежність, свою опору. Палке кохання і жагуча ненависть, запальна юність і мудра старість, крижана зима і буйне літо, світ і темрява, добро і зло. Але занадто довго хтось талановито смикав за мотузки почуттів безсмертних. І тепер не завжди друг – друг, а ворог – ворог. Світлі боги підступно зраджуватимуть, а темні будуть жертвувати собою заради порятунку світів, які зупинились над прірвою Хаосу. І, засліплені, готові зробити ще один крок…
У другій книзі «Зворотний бік темряви» Мальва перейшла до світу темних разом із своїм батьком - темним безсмертним Стрибогом. ЇЇ наставниця Птаха свідомо пішла на цей вчинок, адже вважає, що Мальва сама повинна зробити вибір: на чиїй стороні їй залишитися. Могутність дівчини зростає день у день, а знання – щогодини, та невдовзі вона дізнається про зворотній бік темряви. То чию сторону врешті-решт обере Мальва, адже від цього залежить майбутнє, і не лише її?
У третій книзі «Зворотний бік сутіні» розповідається про наступні пригоди Мальви.
Здавна між Темними та Світлими немає миру. Стриб покинув рід свого батька, володаря Тьми, заради Світлої жінки. Та вона пішла й заборонила шукати себе. А ось його доньку, Мальву, полюбила як рідну. Минули роки. Разом зі своїм батьком Мальва перейшла до світу темних. Вона повинна сама зробити вибір, на чиєму боці їй залишитися. Сили дівчини зростають...
   Та світ міняється. Заклопотані боги не одразу помічають постать у сірому каптурі. Чи зможуть Світло і Пітьма здолати сіре павутиння Сутінок?
Письменниця Дара Корній зізнається постійним прихильникам своєї творчості: «І тепер без читачів, без нових історій, без оцього прекрасного та дивовижного, майже не вигаданого, світу письменництва я життя свого не уявляю. І дякую долі, випадку, моїм дітям, котрі мене надихають.»
Шкільний бібліотечно-інформаційний центр пропонує вам обов’язково прочитати ці неймовірно цікаві книги, з героями яких ви будете переживати  незвичайні та небезпечні пригоди, а головне, задуматися про те, що є самим головним і важливим у людському житті!
Дара Корній. Біографія.Вікіпедія:
Читати онлайн книги Дари Корній:

Немає коментарів:

Дописати коментар