понеділок, 18 квітня 2022 р.

Клайв Льюїс «Хроніки Нарнії»: улюблена книжка сучасних читачів

Продовжуємо нашу розповідь про книги, які необхідно обов’язково прочитати у дитячі роки. Шкільний бібліотечно-інформаційний центр продовжує вас знайомити з чудовим світом фентезі – літературою, яка полонить нас своєю неповторною фантазією, вигаданим чарівним світом, в якому завжди добро одержує перемогу над злом. Це книжки таких відомих письменників світу як Клайв Льюїс, Джон Толкін, Рей Бредбері, Джоан Ролінг та інші відомі письменники. Це імена тих письменників, хто перевернув літературний світ фентезі і чиї книжки стали невід’ємним читацьким досвідом багатьох людей у всьому світі. Їх твори перекладають на інші мови народів світу та видають мільйонними тиражами. Їх книжками зачитуються діти і дорослі на всій нашій планеті. Їх імена назавжди вписано в історію світової культури, як тих, хто приніс щось нове у дитячу літературу. І тому їх творчі задумки принесли їм всесвітнє визнання. Їх твори намагаються втілити режисери і сценаристи різних країн в кіноіндустрію і успішно це роблять. Тому що фантастичні твори таких письменників користуються великою популярністю. Їх книжки хочеться перечитувати знову і знову, а фільми і спектаклі переглядати у вільний час. І перший автор, і перша книга, з якою пропонуємо вам ознайомитись, це відома всім книга англійського письменника Клайва Льюїса «Хроніки Нарнії».
Про те, як потрапити до Нарнії, сьогодні знає майже кожна дитина. Його найвідоміший цикл з семи книжок «Хроніки Нарнії» опубліковано мільйонними тиражами. І сьогодні ця серія стала класикою дитячої літератури, а також її адаптовано для кіно, телебачення, театру і навіть радіо.
Світ Клайва Льюїса населений тваринами, які розмовляють, магічними істотами та чарівними атрибутами. Більшість його героїв – діти, які здатні як відшукати двері до Нарнії, так і повірити в її мешканців.
Льюїсу приписують один з найпрекрасніших висловів: «Колись ми станемо достатньо дорослими, щоби знову повірити в казки». І саме в цьому родзинка його книжок – весь час знаходитися у чарівному світі дитинства. Шкільний бібліотечно-інформаційний центр рекомендує вам обов’язково прочитати ці книжки, а також переглянути фільми, які знято за їх сценарієм і одержати неймовірне задоволення! Клайв Льюїс. Біографія: https://uk.wikipedia.org/wiki Читати онлайн «Хроніки Нарнії», 7 книжок: “УкрЛіб” – Бібліотека Української Літератури https://www.ukrlib.com.ua/ https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=8473 https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=8474 Буктрейлер на книгу «Хроніки Нарнії»:

Немає коментарів:

Дописати коментар