пʼятницю, 22 квітня 2022 р.

Пасхальне яйце – символ життя

Найпоширенішою ознакою Великодня є яйце - знак відродження всього живого, пробудження життя.
І пов’язане воно з Воскресінням Христовим дуже давно. З переказів дізнаємося, що коли Марія Магдалина пішла з проповіддю світом, то римському імператорові принесла крашанку й привітала його словами «Христос Воскрес!» Нібито відтоді яйця на Великдень фарбують і називають крашанками.
А коли майстри наносять на них візерунки, розписують їх, то такі яйця називають писанками. Є ще крапанки і шкрябанки. У кожного майстра свій візерунок. І ви теж можете розмалювати пасхальне яйце, як забажаєте, а потім подарувати його рідним та близьким вам людям.
А зараз подивіться відео казку «Писанка – Чарівне Яйце», яку написали для вас Світлана і Вікторія Борисенко та Олег Василишин з м. Івано-Франківська. У цьому казковому сюжеті вони розповіли, що таке писанка та навели приклади розпису писанок до свята Великодня. Ви будете стежити у казці за подорожжю Зайчика через ліс, де він стикається з рядом цікавих персонажів, які допомагають йому зібрати все необхідне для справи написання писанок. Розмовляючи зі своїми друзями, Заєць вчить читачів історії, символіки і техніки цієї давньої і магічної традиції - написання писанок. https://www.youtube.com/watch?v=LI4SZtt3Npo Приємного вам перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар