вівторок, 21 квітня 2020 р.

Квіти – радісні очі Землі


22 квітня все прогресивне людство нашої планети святкує Всесвітній день Матері – Землі.
Наша чудова планета Земля дуже красива як з космосу, так і тоді, коли ми просто мандруємо її стежинками. Піклуючись про землю, проявляючи любов до природи, бережливе ставлення до всього довкілля ми тим самим віддячуємо нашій планеті Землі за ту красу та здоров’я, яке ми маємо.
Дуже красива і наша країна – Україна. Ми любимо її неозорі степи і поля, зелені ліси, високі гори, тихі береги річок та озер. І всюди ми бачимо красиві очі нашої Землі – це квіти.
Квіти – одне з найпрекрасніших творінь природи. Вони супроводжують нас все життя, починаючи з теплої, лагідної весни, коли розцвітає вся природа та з’являються і перша ніжно-зелена травинка, і перші весняні квіти, які радують наші очі після холодної зими. А потім розквітають фруктові дерева – і це вже дійсно буяння весни, свято весняної краси, свято довкілля.
Квіти ваблять наші очі дивовижною красою, зігрівають наші серця надзвичайною ніжністю своїм теплим барвистим розмаїттям. Їх витончені пахощі позитивно впливають на наш настрій та здоров’я. Вирощувати квіти, милуватись ними, дарувати своїм рідним і близьким людям – це дуже корисне і приємне заняття, яке дарує душевне тепло нам усім.
А ще у кожного народу є своя улюблена рослина-символ. У нашого народу – це верба і калина. А ще квітами – оберегами є чорнобривці, волошки, мальви, соняшник та інші квіти. Квіти завжди викликають у нас почуття радості та дарують нам гарний настрій та добре здоров’я. Тож і піклуватись про рідну природу, про прекрасне довкілля, яке нас оточує, про красу її дивовижних рослин і квітів ми повинні завжди.
Люди з давніх часів шанували природу, бережливо ставилися до землі, дерев, квітів, бо це було невмирущим джерелом життя, краси і натхнення. Це найшло відображення у звичаях і традиціях, народному фольклору українців. Багато легенд та оповідань склав наш народ про красу природи.
Ознайомитись з творами українських письменників про рідне довкілля, прочитати онлайн оповідання про красу квітів ви зможете за цим посиланням:
Казки і оповідання про квіти і трави
Шкільний бібліотечно-інформаційний центр підготував для вас пізнавальну інформацію про квіти з ілюстраціями: https://pustunchik.ua/ua/online-school/biology/botany/vesniani-kvity-krasa-pid-nashymy-nohamy,
А також пропонуємо вам повідгадувати загадки про квіти, згадати всі їх назви та намалювати улюблену квітку: https://pustunchik.ua/ua/checkyourself/zagadki/zagadki-o-vesennikh-tsvetakh
Любіть природу, кожній квіточці радійте
і піклуйтеся про нашу рідну Землю.






Немає коментарів:

Дописати коментар