середу, 29 квітня 2020 р.

Улюблена книжка читачів усього світу


Однією з самих найпопулярніших письменниць світу, яка пише твори у стилі «фентезі» є сучасна англійська письменниця Джоан Роулінг
Її книжки друкуються міліонними тиражами майже у всіх країнах світу. За сценаріями її неповторних та особливих фантастичних творів знято фільми, які з захопленням дивляться у всьому світі діти і дорослі.
Її книги ввійшли до шкільної програми та позакласного читання для вивчення кращих зразків світової літератури. І це все, не дивлячись на те, що перший роман «Гаррі Поттер і філософський камінь» побачив світ тільки у 1997 року, після більш ніж 10-ти відмов від видавців.
За видання книжки взялося лондонське видавництво «Bloomsbury»: кажуть, що донька одного з керівників видавництва так вподобала перший розділ, що одразу ж запросила продовження. І продовження було написано. На сьогоднішній день неймовірні пригоди Гаррі Поттера знайшли продовження вже у 7-ми книгах. У 2016 році друком вийшло продовження поттеріани «Гаррі Поттер і прокляте дитя».
А свої перші фантастичні оповідання Джоан почала писала ще в дитинстві, розказуючи їх молодшій сестрі. Загалом усе, що оточувало авторку, так чи інакше знайшло відображення у її книжках про хлопчика-чарівника.
Усі книжки Джоани Роулінг про Гаррі Поттера – це також і книги про любов у всіх її проявах, про дружбу й милосердя, про все те, що робить нас людьми і чого так бракувало письменниці довгі роки. Книга дає віру, що на кожного дементора (біль, відчай, депресія) в нашому житті завжди є патронус (щось дуже світле й тепле), а кожна життєва ситуація може бути лише довгою дорогою до щастя й успіху.
Джоана Роулінг привнесла у дитячу літературу стільки магії, чарівних пригод і того по-справжньому дитячого захвату від читання, скільки не вдавалося, можливо, жодному письменнику фентезійних книжок. А головне – вона змогла відірвати дітей від екранів телевізорів та комп’ютерів та зацікавити КНИЖКОЮ, яка користується неймовірним попитом у всіх читачів нашої планети.
Шкільний бібліотечно-інформаційний центр пропонує вам прочитати ці книжки.
Неймовірних вражень вам від прочитаного!
Джоан Роулінг. Біографія.Вікіпедія:
Читати онлайн книги Джоан Роулінг:
Аудіокнига Джоан Роулінг «Гаррі Поттер і філософський камінь» українською мовою :

Немає коментарів:

Дописати коментар