вівторок, 7 квітня 2020 р.

Співець дитячих таємниць


Шановні учні початкових класів!
На цьому тижні ви одержали завдання ознайомитися з творчістю Анатолія Костецького та прочитати його твори.
Наш шкільний бібліотечно-інформаційний центр як завжди приходить вам на допомогу.
Сучасний український поет Анатолій Костецький народився у Києві в сім’ї вчителів. Про своє дитинство розповідав з гумором: «Дитинство було важке: класний керівник тато; «нормальні» діти після школи відпочивали від учителів, а в школі від батьків. А у мене вчителі і вдома, і в школі…». У п’ять років хлопець уже сам читав і писав.
Ще в дитячому садку, коли його дорослі запитували «Ким ти хочеш бути?», то він упевнено відповідав: «Письменником!» І через багато років, коли запитували Анатолія Костецького: «Не шкодуєте, що стали дитячим письменником?» Він відповів: «Тільки дитячим! Нас, дитячих, читатиме мінімум два покоління. Адже батьки передають своїм дітям те, що їм подобалося в дитинстві. Читатимуть власним дітям літературу, яка колись припала їм до серця».
Ще в першому класі у Анатолія Костецького був зошит із власними віршами. У п’ятому він отримав на шкільному конкурсі диплом за вірші, присвячені Тарасові Шевченку.
Сучасний український поет Анатолій Костецький — автор понад п’ятдесяти поетичних і прозових книжок: «А метеликам весело», «Весняні дарунки», «Все про мене», «Лист до птахів», «Де літо живе?», «Батьки нас не розуміють», «Бюро знахідок», «Постукай у моє вікно», «Все — як насправді», «Суперклей Христофора Тюлькіна, або Вас викрито — здавайтесь!», «Мінімакс — кишеньковий дракон, або День без батьків», «Мої та твої таємниці» та інших.
У віршах, казках, повістях-казках Анатолія Костецького вчаться, мріють, фантазують, дружать, бешкетують непосидючі хлопчики та дівчатка. Усе, що написане цим письменником, неймовірно цікаве, вигадливе, веселе і дуже-дуже близьке кожному з дітей. А все це тому, що Анатолій Костецький вмів ніби не виходити з віку своїх героїв
Талановиті твори А. Г. Костецького відзначено літературними преміями імені М. Трублаїні, імені О. Копиленка та однією з найвищих літературних нагород України — премією імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва.
Повні тексти творів Анатолія Костецького на сайті  Бібліотеки української літератури «УкрЛіб»: https://www.ukrlib.com.ua/books/author.php?id=341
А хто хоче ще й зайнятись творчістю, то може послухати аудіо книжку Анатолія Костецького «Віршик-Хатка» та одночасно малювати картинки до цього веселого віршика: https://www.youtube.com/watch?v=UsYx3Xi2knI




Немає коментарів:

Дописати коментар