понеділок, 6 квітня 2020 р.

Простір української дитячої книжки


Шановні діти!
Ось і закінчилися весняні канікули. Розпочалася четверта чверть навчального року. Правда, у цьому році вона незвична. В сьогоднішніх умовах карантину вона проходить дистанційно.
Наш шкільний бібліотечно-інформаційний центр нагадує вам всім, що з 6 квітня для учнів 5-х – 11-х класів з усієї країни стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» – уроки з 11 предметів, які за чітким розкладом транслюватимуть українські телеканали та YouTube-канал Міністерства освіти і науки.
За цим посиланням ви зможете кожного дня вивчати уроки на YouTube-каналі Міністерства освіти і науки України https://www.youtube.com/channel/UCQR9sMWcZshAwYX-EYH0qiA
А після вивчення уроків наш шкільний бібліотечно-інформаційний центр пропонує вам розважитись.

30 січня 2020 року виповнилося 90 років від дня народження письменника, класика сучасної української дитячої літератури – Всеволода Зіновійовича Нестайка.


Ознайомитись з його життєвим та творчим шляхом ви можете на сторінках електронної енциклопедії – Вікіпедії - https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%BE_%D0%92%D1%81%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4_%D0%97%D1%96%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%96%D0%B9%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87
Для його творів характерна людяність, доброта і світлий погляд на життя, а також надзвичайне почуття гумору,  Найпопулярніший твір — трилогія «Тореадори з Васюківки», до якої увійшли наступні повісті: «Пригоди Робінзона Кукурузо», «Незнайомець з 13-ї квартири», «Таємниця трьох невідомих».

 З цієї нагоди бібліотечні працівники Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна пропонують вам вирушити у віртуальну подорож "Стежками пригод Всеволода Нестайка" .

Для цього вам потрібно зайти на сторінку бібліотеки https://golir76.wixsite.com/-vsevolod-nestayko та розпочати гру.

Шукайте на мапі захоплюючої гри позначки, виконуйте завдання, перевіряйте свої знання та логіку!

А ще пропонуємо до вашої уваги короткометражний фільм за твором Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки», який зняли у 1965 році на Харківській телестудії. Режисер: С.Зелікін, В. Осипянц. У фільмі знялися: Сашко Бартєнєв, Сашко Мінін, Коля Ушаков і дуже терпляча корова Лиска.

У 1979 року ухвалою Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогію «Тореадори з Васюківки» внесено до «Особливого почесного списку Г. К.  Андерсена» (Special Hans Christian Andersen Honor List) як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури
Веселого вам перегляду відеофільму та приємних хвилин цікавої гри!

Немає коментарів:

Дописати коментар